Koraalbewerkingen voor orgel/piano

Persoonlijke noot J. Neven

Deze psalmbewerking componeerde ik in de lijdenstijd van 2017. Hoewel het speciaal voor Frans drukwind harmonium bedoeld is, is het ook goed uitvoerbaar op orgel, vooral wanneer men daarbij een 8', 4' tongwerk registratie toepast en gebruik maakt van zwelpedaal.


Psalm 58:1

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Prijs: € 2.95

Persoonlijke noot J. Neven

De vermaarde componist Daan Manneke gaf ik eens, na afloop van een lezing van hem, een exemplaar van mijn Bicinium over Psalm 58. Kort daarna ontving ik deze mail van hem:

 

ha jan,

wat fijn je weer te mogen ontmoeten. met veel aandacht heb ik je mooie bicinium gelezen en gespeeld: goed gemaakt met die tegengestelde contrapuntische motieven. ook weer ontleend aan de melodie maar met een eigen chromatisch verhaal.

ook die CF in verschillende liggingen werkt heel ruimtelijk, ik heb er van genoten.

ik denk zo maar dat jij je  compositorische weg heel goed zelfstandig kunt vinden/gevonden hebt.

het klinkt eigen en is goed gemaakt en heel praktisch en prettig uitvoerbaar.

ik wens je veel vreugde bij al je mooie en heel verschillende activiteiten en stellig wel weer eens tot ziens, hier of daar...

hartelijke groet

daan

 

In 2013 heeft deze koraalbewerking in het blad Kerk & Muziek van de VOGG gestaan, waarvoor ik het speciaal geschreven heb, op hun verzoek.

 

Het Bicinium is bedoeld voor orgel, maar een uitvoering op piano behoort ook tot de mogelijkheden. Gelieve daarbij geen gebruik te maken van het pedaal.