• Erkend pianostemmer
  • Piano onderhoud
  • Gratis muziek downloaden
  • Pianolessen voor elk niveau

Familie Neven treedt regelmatig op

 

De afgelopen tijd waren zij te horen in de Hyacinthuskerk van Overlangbroek (zaterdag 11 september 2021) en in zorgcentrum Elim in Amerongen (zaterdag 16 oktober 2021). Ook namen Cornelia(11), Roel(8), Rebecca(6) en Jochebed (5) deel aan het Meesterconcert wat vrijdag 5 november 2021  in De Muzen werd gehouden. 

 

De familie Neven haalt regelmatig het nieuws vanwege hun muzikale activiteiten. Zo behaalde Cornelia onlangs nog een 1ste prijs bij het Nationale Fluitconcours. Eerder dit jaar haalde ze de Finale van Stage4Kids Hamburg met het zingen van ‘Ich will dir mein Herze schenken’, een aria uit de Matthäus Passion van J.S. Bach. Kees ontving voor zowel zijn blokfluitspel als zijn trompetspel veel lof van de jury van de Muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours.

 

Johannes Neven is kunstschilder, musicus en pianostemmer. Als organist werd hij opgeleid aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij is organist van o.m. de Sionskerk te Veenendaal en de Stevenskerk in Werkhoven.

 

Cornelia, Kees en Johannes voerden barokmuziek uit in Overlangbroek

Zaterdag 19 juni 2021 deed Cornelia mee met De Fluitwedstrijd van het Nationaal Fluitconcours. Ze won daarmee een eerste prijs. Ze speelde het Russisches Zigeunerlied van Wilhelm Popp. 

 

De jury vond dat Cornelia een heel eigen verhaal vertelde en erg muzikaal speelde.

Opnames van de muzikale activiteiten:

Sinds februari 2021 is er ook een YouTube kanaal onder de naam: Family Neven Veenendaal, waarop u verschillende opnames kunt beluisteren. Uiteraard nodigen we u/ jullie uit om zich gratis te abonneren op ons kanaal.

 

Een voorbeeld is o.a. Ich wil dir mein Herze schenken van J.S. Bach. Gezongen door Cornelia Neven. (https://youtu.be/RRHRS_2kWuI) Vermeldenswaardig is dat ze met dit lied ook de finale bereikte van het internationale concours Stage4Kids Hamburg.

 

En ook Roel Neven was met het ensemble (VioolLab onder leiding van Miriam Veeger) waaraan hij deelneemt, door naar de finale van Stage4Kids Hamburg . Om

Roel Neven in het VioolLab String Ensemble te beluisteren, klik op https://www.youtube.com/watch?v=opK5tQ3vBSQ

 

Ons muzikale familie artikel op 22 mei 2021 in het Reformatorisch dagblad :                                              

 

De familie Neven is enorm muzikaal. Cornelia (11) en Roel (7) uit dit gezin haalden allebei de finale van Stage4Kids, die nog via YouTube te zien is. 

 

Een leven zonder klassieke muziek, daar kan de familie Neven uit Veenendaal zich niets bij voorstellen. Bach, Mozart en Schubert horen bij de favorieten van het gezin. Cornelia (11) speelt dwarsfluit en zingt, Kees (9) speelt trompet en twee soorten blokfluit en Roel (7), Rebecca (6) en Jochebed (4) spelen viool. Hun jongste broertje Jef (1) neuriet mee en is vaak bij de piano te vinden.

 

Viooltje

Cornelia begint met inzingen, dat is goed voor haar stem. Dan klinkt één van de klassieke liederen die ze onlangs instudeerde door de kamer: ‘Das Veilchen’ (het viooltje) van Mozart. Haar vader begeleidt haar op de piano. Daarna speelt Kees op de blokfluit met zijn vader mee. Jef wil er graag langs en verschuift de muziekstandaard, dat zijn ze wel gewend. Hun moeder zet ‘m weer terug. Kees vindt het heerlijk om wat te laten horen en zou nog wel een uur door kunnen gaan, maar het is nu de beurt aan Roel en zijn viool. Eerst stemmen, en dan spelen. 

 

Tranen

Nu spelen ze in de woonkamer, maar vaak genoeg doen ze dat in de studio van hun vader die achterin de tuin staat, of in de schuur. Oefenen, dat moet elke dag, als je op muziekles zit. Maar dat is nooit een probleem. De broers en zussen stimuleren elkaar ook en geven elkaar complimenten. “Ik houd niet echt van een trompet, behalve als Kees erop speelt. Hij speelt zangerig,” vertelt Cornelia bijvoorbeeld. 

Jochebed kon bijna niet wachten tot zij ook een viool zou krijgen. Als Roel en Rebecca samen in de studio aan het oefenen waren, kwam Jochebed er vaak aan: “Mag ik luisteren?” En nu spelen de drie jonge violisten soms samen. Rebecca: “Roel is beter dan ik, omdat hij ouder is.” Het gaat in het gezin natuurlijk ook vaak over muziek. Op een dag hoorde Kees een muziekstuk van Rachmaninov.  “Klopt het dat je kunt gaan huilen van muziek?” vroeg hij toen. En ja, dat kan: tranen in je ogen krijgen, omdat het zo mooi is. 

 

Livestream

De vijf kinderen krijgen allemaal les bij muziekschool De Muzen, sommigen zitten in de talentklas. “Ik heb nu drie kwartier zangles, maar dat is altijd veel te snel voorbij,” lacht Cornelia. Als baby hield ze al van zingen. Toen de pianostemmer kwam, deed zij de tonen vanuit de box na. 

Het gezin laat anderen graag meegenieten van hun muziek. Daarom spelen ze eens in de zes weken een uurtje voor de livestream van hun kerk. Soms gaan de instrumenten ook mee naar school. Maar echte optredens zijn er niet, in deze coronatijd. Vandaar dat de muziekdocente van Roel besloot om mee te doen aan Stage4Kids, een muziekwedstrijd voor kinderen uit dertig verschillende landen. Dat stimuleert natuurlijk wel om extra goed te oefenen! Roel speelt in een ensemble, een muziekgroep, voor kinderen van zeven tot twaalf jaar.

 

Finale

Doordat het ensemble meedeed aan deze wedstrijd, kwam de familie Neven op het idee om ook een filmpje van Cornelia in te sturen, in overleg met haar zangdocent. Er was geen nieuw filmpje van Kees, anders had hij ook mee kunnen doen. En wie weet was hij net zo ver gekomen als Cornelia en Roel. Zij kwamen allebei in de finale! Deze zaterdag wordt de livestream daarvan via YouTube uitgezonden en dan is het natuurlijk de vraag op welke plaats Cornelia en Roel eindigen. Zelf vinden ze het niet spannend. Cornelia: “Ik vind het al een grote eer dat ik in de finale sta. Ook als ik hoog zou eindigen, blijf ik gewoon mezelf.” 

 

KADER

Muziekles

De familie Neven is enthousiast over muziekles voor kinderen, ook al op jonge leeftijd. “Je leert presenteren, samenwerken, sociale vaardigheden en ook voor je taalvaardigheid is het goed. Bij muziek gebruik je hetzelfde deel van je hersenen als bij taal,” vertelt de vader van de kinderen, die zelf ook musicus is. “Muziek is voor onze kinderen een manier om zich te uiten. Als Roel ‘s ochtends voor schooltijd geen viool heeft gespeeld, merkt zijn juf dat meteen.”